måndag 25 april 2011

Annandagpåsk

Den här påskhelgen har varit lugn o fin o framförallt skööön med den här vår(sommar)värmen vi fått! Har stickat en hel del, men inte kommit igång med Japantoffeln än... Det kommer nog om några dagar när jag fått färdigt babykoftan till min jobbarkompis som fått barn. Jag ska besöka henne (dom) på onsdag och det ska bli så roligt att få se det lilla livet. Lycka till ni alla som har "kommit till skott" ;D
Kram

söndag 17 april 2011

Hur går det?

Ett färdigt par har vi sett (hejja) hur går det för er andra. Mina har gått helt i stå, inredningen av mitt nya hobbyrum tar all tid och garner jag använde vara alldeles för tjockt. För att inte tala om att jag blev lite förvirrad när jag kom till gusset-instruktionerna. Nåja, hur går det för er?

fredag 8 april 2011

Mitt första par klart!

Här är de nu:De är behagliga att ha på och väldigt söta, tycker jag.
Den här gången gick graftningen perfekt! Youtubeklippet var verkligen bra, "knit, släpp av, purl på främre stickan, purl, släpp av, knit på bakre". Det blev helt rätt hela vägen utan ansträngning!
Mitt nästa par kanske blir något modifierade. Har tänkt på något tjockare garn och att göra öppningen något mindre. Eller kanske att man kunde göra en eller två extra slejfar...?
Kanske lite resår under hålfoten?
Kanske inte röda, så att det skulle gå att fotografera? :-D

torsdag 7 april 2011

Hej hej! Idag händer det grejer! Jag har köpt Japantoffelmönstret, gått med i JapantoffelKALen, skaffat googlekonto, bara för att kunna publicera ett inlägg här ;D och allt detta via stickcaféet på fb (elr med inspiration därifrån kanske man ska säga ist?) Det är så kul när man får upptäcka nya saker hela tiden och lära sig nytt! MYCKET BRA INITIATIV det här tycker jag!! Japans folk behöver all hjälp dom kan få! <3 Kram Marie <3

söndag 3 april 2011

Min häl

Idag har jag byggt rymdlego med barnbarnen och stickat hälen.Jag har valt Malabrigo Silky Merino som jag redan hade hemma. Jag använder stickor nr 3.
Det ser ut att bli bra storlek.
 Ja, så här hopplös är min överföring av foton just nu, bara ett rött kryss.
Jag ska försöka igen med ett nytt foto.
Nu är det inte bara en häl, nu är tofflan klar.
Jag har bara stickat en än så länge. Jag ska virka en kant runt öppningen, de kommer att sitta bättre på foten då.
När man väl förstått principen, så kan man ju använda ett tjockare garn och få kraftigare tofflor.
.

Garn?

Hej, jag köpte mönstret igår och undrar vad jag ska använda för garn. det verkar ju krävas ett som är tunnare än vanligt strumpgarn, eller är det tunna stickor som gäller. Hur har andra tänkt?

Graftingen gick ju sådär...

Batteriet i kameran tog slut så jag har inget foto på min tämligen misslyckade tå men jag sökte tröst och stöd hos youtube och fann; nästa tå kommer bli fin!

Tillägg:
Såhär ser det ut, rät och avigit blandat... :-(

Skulle vilja göra dem i...

Hejsan på er alla
Sedan igår är jag lycklig ägare till mönstret liksom till sticklusten.Men i morgon skall jag försöka hitta garn i liknande färg som originalet har.Hoppas att vår garnaffär har.Jag har bestämt mig för att det skall bli mitt påsknöje men innan dess behöver jag träna på den annorlunda uppläggning som mönstret rekommenderar.

lördag 2 april 2011

Välkomna till denna KAL

Det börjar komma in fler och fler medlemmar till denna KAL och det gör mig verkligen superglad, fina fötter får fina sockar samtidigt som vi stöder de drabbade av naturkatastrofen!

Det finns inga regler i denna KAL, sticka färdigt eller inte, gör det på en dag eller två månader, så länge som någon skriver i bloggen hålls den öppen!

Happy knitting!

fredag 1 april 2011

Ännu en häl! :-)

Jag var för otålig igår kväll och full av kontrollbegär! Beskrivningen är välskriven, det är bara att relaxa och sticka som det står! :-) (Tack, Johanna!)
Här är nu min häl:Trevlig helg!

15 St st ???

Alltså, jag tycker ju det ser ut som att jag ska maska av hälften av maskorna efter mina 2,5 cm resårstickning men ser inte att det står någonstans.
Det ser ut som att ni andra gjort det
Men det står bara att jag ska byta till grövre stickor och så står det 15 St st.
Är det någon form av kod för avmaskning? :-)

Hjälp!

Tillägg:
Nu vet jag; slätstickning! Haha!
Men avmaskningen då?

Uppläggning

Hej
Sitter här framför Tv.n och tränar mig på uppläggningen.
Det är verkligen roligt med nya utmaningar.
Kan ej visa någon bild eftersom jag just nu har något fel någonstans, inga bilder syns för mig. Det blir bara ett x där bilden ska vara. Vad beror det på?
Dataproblem är svårare att lösa än stickproblem. Snart har jag lagt upp mina 60 maskor och löst detta, hoppas jag.
Britt

Slipper boots

Jag stickar mina slippers i det nya garnet Boots från Schoppel Wolle. Det är en ull/bomull/polyamid-blandning som förhoppningsvis ger svala sockor. Jag tyckte inte att uppläggningen var något problem och det är ju roligt att få lära sig något nytt! Så här långt har jag kommit:


En häl!

Vad roligt att se att ni har börjat komma igång, jag har gjort massor av försök och bytt garn två gånger, så här ser det ut vid det här läget.